Thursday, July 30, 2009

Feminin & Famili Ogos

Cantik tak cover bulan ni?
Maaf dua keluaran lepas tak dapat diletakkan kerana 'sakit' mata yang keterlaluan.
(bukan pasal layout cover tapi sebab 'orang ' yang jadi cover bulan berkenaan) Kih kih kih!

Kerja kahwin kawan

I Kerja

Sejak kebelakangan ni aku rasa bosan semacam je (sebenarnya bermacam-macam dah!)
Terutamnya pasal kerja. Pernah tak korang tiba-tiba rasa cam bosan dan tak boleh berfikir masa kerja. Ha! Mesti pernah kan?

Entahlah, mungkin sebab kat pejabat aku ni tak ramai pekerja. Menjadikan aku kurang bercampur. Lagipun kat tempat kerja aku ni tak ada kawan rapat, yelah yang ada pun orang 'senior.' Tak boleh la buat lawak bodoh dan hu ha hu ha tak tentu arah kan? ( Huhuhuu sekali lagi bosan)

Fasal tugasan dan pembahagian kerja aku rasa sekarang, dah ok berbanding dulu. Walaupun masih terkejar-kerjar siapkan deadline tapi masih ada masa nak 'ngulor' (kih kih kih) Tapi masih lagi bosan sebabnya...biarlah aku saja yang tahu.

II Kahwin

Ui! Tahun ni paling ramai kawan dan sepupu yang sebaya dengan aku kahwin. Dari awal tahun sampailah hujung tahun ni. Penuh jadual orang kahwin. Baik yang laki atau pun perempuan.
Terkejut aku, tiba-tiba je dua rakan perempuan sekelas dengan aku masa tingkatan lima hantar kad kahwin. (ish ish ish)

Sepupu perempuan pun ada dua orang kahwin tahun ni. (belah mak) Dua orang anak jiran kat depan rumah pun dah kahwin.Paling terkini, kawan aku masa sekolah asrama kat Klang, memberi kejutan nak kahwin dengan janda. Opsss! Dah jodohlah katakan.... (Dah jodoh kau Hafizi)

Akhir tahun ni pulak lagi dua orang sepupu lelaki (belah abah) pun nak kahwin.
Aku ok je... orang jemput aku datang.(Walaupun ada yang tak berkesempatan)
Tapi yang tak sedap didengar tu bila ada yang mula usik-usik aku tanya bila nak kahwin.
Ih..ih...ih...aku baru masuk 22 tahun! Adoilah!


III Kawan

Sejak dah berkerja ni rasa rindu kat kawan masa belajar dulu membuak-buak.
Walaupun kadang-kadang tu malas gak nak fikir sangat sebab ada di antara tu macam buat 'tak tahu' je. Tapi ada sesetengah tu aku faham tahap kesibukkan kerja mereka mencecah tahap 'turbo' uhuk.!

Rindu rasanya nak borak-borak. Tapi nak telefon takut pulak mereka ada kerja.
Aku nak mintak maaflah pada kawan-kawan yang makan hati dengan sikap aku. Malah tahu ada yang yang kecik hati sampaikan rasanya susah nak hubungi. (Isk isk isk)

P/s: Airull dan Kak Shai, rindu kita tak ?
Roy hang jangan lupa aku kalau ada tiket free.
Anne... sepilah aku bila ko balikTerengganu nanti.
Fatimah maaf sebab lama tak call. Aku mengaku aku yang sibuk.(hehehe)
Linda, kenpa tiba-tiba menyepi???
Salwa, maaf fasal buku hari tu (Uhuk!)

Monday, July 27, 2009

Tag dari kakak kecik!


Tag / award dari Hanny Esandra


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award

- Suka buat lawak selamber
- Matanya besar dan menawan
- Pandai masak (dah lama tak rasa ko masak kak)
- Kakak yang paling kecil pernah aku jumpa (Ahaks! jangan marah)
-Suka malu-malu kucing
-Tentunya banyak cakap!


3) setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

-Suka makan buah manggis
-Cepat marah dan lambat cool (tengok keadaan)
-Hobi bace novel
- Baca Puisi
-Tengok wayang
-Suka kucing
-Suka berkaroke
- Suka lepak kat tempat tak ramai orang
-Tak suka rancangan realiti tv



4) anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

1-Romibaiduri (kakak lembut dan manja sebenarnya)
2-Linda (Sopan, lembut tetapi tegas)
3-Salwa (Sukar dijangka)
4-Anne (Sekepala ngan aku)

Tu je yang terlintas.....

Wednesday, July 22, 2009

Lagi dari Romi

Terima kasih Kak Shai. Senang-senang bagi lagi. he3

Perkara2 yang perlu anda lakukan ialah:

1) COPY gambar amal Islam di bawah- Okeh sudah dong!

Kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama.

Aku bukan ramai kenalan blogger. Jadi ape yang ada je yea.....

1. Hanny Esandra
2. Roydi
3. Anne / Kak Nurul (Ahaks!)
4. kak Afna
5. John / Sharif(Walaupun ko tak pernah jawab)
6.Linda (ko harus jawab yea!)
7.Abg Anip (pun sama tak pernah jawab, tolong tengok pun jadi la yea)
8.Epol (Bantai jelah aku tak tau nak letak siapa lagi.he3)
9.Fieda
10.Airul

Wednesday, July 15, 2009

TAG dari Romi

1. Sila copy paste award ini di blog anda:
Sudah. Terima kasih Kak Shai


2. Sila copy paste award ini di side bar blog anda.
Nantilah kalau saya rajin yea? :)


3. Paskan kepada 5 rakan anda:
1) Linda(Ha! Aku dah bg. Jwb jgn tak jwb!)
2) Airul
3) Roydy
4) Salwa
5) Anne



P/s: Sejak kebelakangan ni dah jarang tulis entri panjang berjela. hu3
Nantilah curi-curi masa :)

Friday, July 3, 2009

Dapat Award!!!




1. Copy badge untuk diletakkan diblog anda
Dah ada

2. Link @ ceritakan siapa yang memberi award ini
Kak Nad / Hanny Esandara- Kelakar & Comel (Ha! jangan nak kembang!)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag)
-~'Giler' tapi tak la gila tahap masuk tanjung rambutan
~~Suka pura-pura tidur
~~Pembeli novel tegar
~~Takut pada cicak
~~Suka menulis dan mengkritik (mengkritik ala2 aje)
~~Suka membaca
~~Suke cakap "ni yang hangin ni!"
~~Sayang binatang terutama kucing
~~Pengumpul lirik-lirik lagu yang best
~~Suka warna biru

4. Pilih 6 orang penerima award seterusnya & nyatakan nama mereka di blog

~~Roy KR
~~Anne
~~Sharif/John
~~Fieda
~~Kak Afna
~~Kak Shai