Sunday, March 22, 2009

ASWARA Ask wara?

Disebalik tarikh bersejarah 18 Mac lalu kovokesyen ASWARA ke-7 rupanya banyak berlaku 'tragedi' yang menyakitkan jiwa raga termasuklah dengan aku sekali dapat tempiasnya. Tarikh konvo sebenarnya 19 Mac dicepatkan sehari selepas dipinda 18 Mac sebelum tu. Suka hati je buat keputusan tanpa pikir susah atau masalah orang lain yang dah set masa pada tarikh tersebut. Aku terpaksa tukar cuti dua tiga kali kat boss, dan tentunya 17 Mac aku tak dapat datang raptai sebab ada temujanji penting dan terpaksa berkejar-kejar untuk ambil jubah pada hari yang sama.

Pada hari kovokesyen tu ada graduan yang baru sampai lepas majlis habis, kelewatan sebab tarikh yang ditukar. Yalah ASWARA kena pikir bukan semua garduan duduk di K.L habis yang duk sabah, sarawak atau yang bertugas di luar negara macam mana? Macam mana dengan tiket flight mereka? Paling geram kawan aku tak dapat datang sebab dia dah ambil cuti pada 19 Mac tu. Di sebabkan ketua jabatanya dah bercuti jadi cutinya tak dapat dibatalkan atau dicepatkan.

Dahlah sebelum hari konvo mintak kami ambil gambar untuk dimasukan dalam buku konvokesyen. Ingat kami tak ada hal lain ker? Lagipun macamlah tak ada gambar kami dalam simpanan. Lepas konvo pulak lain ceritanya, mintak kami hantar jubah cepat-cepat. 4 hari je pinjam jubah, setahun aku universiti lain pinjam seminggu. Dan bila aku tanya gambar stage macam mana? Nak banyar kat siapa? Nak mintak kat mana? Eh... boleh pulak tolak-tolak kat bahagian lain kata tak tau. Apa punya pengurusan ni...Siapa yang bertanggungjawab nak jawab semua ni? Kami ajukan pertanyaan.

Di bawah adalah antara cetusan amarah seorang rakan yang diambil dari blognya:


{ Mac 14, 2009 @ 5:57 am } · { Uncategorized } { }
Pnh tak korang dgr mane2 kolej ke, uni ke yg suke2 ati mak bpk dorang tukar tarikh konvo mcm tukar baju??? Kejap kate ari nie. Kejap kate besok. Pnh ke korang dgr??? Nie yg jd pd aku nk kwn2 aku. Janji konvo 19 mac. Elok dh smpai surat. Siap kol lg kate konvo 19 mac n rehearsal 18 mac. tup2 tak smpai 10 jam dpt msg kate tak jd!!! Nk buat 18 mac plk. Mcm cibai!! Dorang ingt kitorang nie ape. Kitorang nie takde kje laen ke? Pas2 hari nie, 14 mac dtg plk lg msg. kate nk buat 18 MAY! Kire ok la 2 kan. Tunda bln 5. so ade byk mase lg. ati pn dh sejuk time 2. tak psl2 member2 aku bgtau msg 2 slh sebnrnye. Yg btl 18 MAC!!! Sial tak sial???! Then ade sorang staf kol aku. Bgtau psl slh tarikh sume. Aku tanye nape tukar2 tarikh. Terdiam! Tak tau nk jwb!! Dh bangang 2 bangang jgk!
Nk bg info pn maen pakai sms je. Profesional ke keje cam2???? Name je dh naek taraf uni. Tp management mcm celaka!!! Pe kes nie? Nie konvo ke ape nie. Ikut suke kpale mak bpk dorang je! Psl student tak pk lgsg! Ingt kitorang nie ape??? Brg maenan ke. Tlg la wei! Jgn buat kitorang camnie! Psl tukar tarikh nie, mak aku tak dpt dtg tgk anak dia konvo. Aku nk ari 2 family aku dtg tgk aku. Tp???? Sbbkan konvo yg mcm cibai nie, management yg mcm celaka nie, mak aku tak dpt dtg!! Ape yg korang nk buat sebnrnye nie!! Pas2 demand lbh plak. Kne pakai baju wane gelap, tudung putih, kasut itam bertutup. Pg la mampos! Kalo korang tak buat palat, aku blh ikot sume 2. tp skang nie mintak maap! Pg mampos dgn sume 2!
Aku MALU mengaku aku pnh blaja kat situ dlu. Kat luar name gah bkn maen. Buat show sane sini. Gempak2 la konon. Bangge gile. Tp sebnrnye hampeh!! Kalo korang terpk nk smbg blaja kat sini, korang pk la BERIBU2 kali! Kalo korang nak try rase terseksa n rase celaka, korang msk la. ASWARA!!!

Thursday, March 19, 2009

Konvokesyen ke-7 ASWARA

Istiadat Konvokesyen ke-7 ASWARA Rabu 18 Mac 2009

Tahniah kepada semua rakan-rakan terutamanya kepada graduan Fakulti Penulisan

Terima kasih kepada pensyarah tersayang

En. Ridzuan Harun

En.Ghazali Abdullah

En. Zakaria Ariffin

En.Hasan Mutalib

Pn.Sujiah Salleh

En.Jeffry Talib

Tuan Haji Abdul Rahim

En. Zaki Abdul Rahim
Dr. Mahadi J. Murad

En.Rosman Ishak

Puan Fatimah Abdullah
Pak Rahman B.
Pak. Nasir


Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada keluarga